Astfel, produsele trebuie să fie procurate doar din locuri autorizate, care asigură condițiile igienice şi sanitare specifice și sunt supuse controlului sanitar, relatează newtv.md.De asemenea, specialiștii ANSA îndeamnă consumatorii să se informeze corect și să aleagă, în cunoștință de cauză, peștele și produsele din pește, reieșind din următoarele recomandări:Piele: peștele trebuie să aibă o culoare strălucitoare cu pigment strălucitor;Ochii: ușor proeminenți, cu pupila neagră lucioasă și corneea complet transparentă;Branhiile: branhiile trebuie să fie deschise, de culoare roșie, cu branhii strălucitoare, bine diferențiate, inodore și mucus;Solzi: solzii peștilor trebuie sa fie strălucitori, cu o cantitate mica de mucus;Mușchi: elastici, cu o suprafață netedă, ferm atașați de oase.ANSA subliniază importanța alegerii în mod informat a peștelui și a produselor din pește pentru a minimiza riscurile pentru sănătate și siguranță în perioada festivă.Acum ne puteți urmări și pe Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele știri.